Morrongänget tillbaka på Mix Megapol i mars

Det är nu klart att Morrongänget kommer tillbaka till Mix Megapol i Göteborg i mars.

För två år sedan lämnade Morrongänget Mix Megapol för att istället börja på MTG Radio-stationen Bandit Rock där de fick ansvar för morgonprogrammet Rivstart.

Rekryteringen av Ingemar Allén, Peter Sandholt, Linda Fyrebo, Marie Aune och Mats Lillienberg gjorde Bandit till den överlägset största kommersiella radiostationen i Göteborg. Samtidigt rasade Mix Megapol i lyssnarmätningarna. 2009 vann Rivstart kategorin bästa morgonshow på Stora Radiopriset.

I september rekryterades de tillbaka till Mix Megapol, men MTG Radio fryste medarbetarnas övergång till SBS Radio i sex månader.

Den 1 mars börjar Morrongänget arbeta på Mix Megapol. En ny studio byggs nu och dessutom ska tekniken uppgraderas. Morrongänget får även en ny grafisk profil.

”Vi kommer stå med öppna armar och ha en enorm välkomstkommitté på plats den 1 mars när Morrongänget är tillbaka. Det får väl bli en klassisk champagnefrukost – därefter startar förberedelserna för sändningarna. Exakt när vi kommer gå live i luften är för tidigt att säga men vi lovar göteborgarna att vi gör allt för att vara onair så fort som möjligt” säger Mårten Söderström, som är biträdande programdirektör på SBS Radio.

”Det är så klart fantastiskt glädjande att våra vänner har hittat hem igen. Det här ger oss en ypperlig möjlighet att växla upp Mix Megapol ytterligare och erbjuda mer än vanlig radio till alla i Göteborg” säger Janne Hartlin, marknadschef för SBS Radio i Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share