Morgonpasset TV-sänds

P3-s morgonshow Morgonpasset i P3 blir TV-program. Det avslöjades i programmet under morgonen.

Efter nyår kommer Morgonpasset att kunna ses i SVT-s webb-TV-tjänst SVT Play på vardagar. SVT 2 sänder programmet på lördag morgon med premiär 12 januari.

”Det känns jätteroligt att få ett sådant erkännande men det viktigaste är att vi fortsätter vara samma gamla Morgonpasset i P3. Kameran blir ett härligt komplement till de som undrar hur det ser ut i studion! Många av mötena vi har i programmet kommer göra sig djävligt bra i tv, vi har ofta sagt, ”fan det här borde vi filma!”” säger Hanna Hellquist, som sedan januari 2009 leder programmet tillsammans med Martina Thun och Kodjo Akolor.

Lördagsupplagan av Morgonpasset sänds 08.00-11.00 i SVT 2, SVT Play och P3.

”Det är en internationell trend att sända radio i TV. Det har visat sig vara något som gynnar båda medierna och vi är mycket glada att SVT nappade och tyckte idén var lika bra som vi själva tycker. För mig som tidigare har jobbat med TV var det inte svårt att se att programmet med sina fantastiskt färgstarka programledare, bra gäster och galna upptåg i studion också skulle göra sig mycket bra i bild” säger Åsa Paborn, kanalchef för Sveriges Radio Stockholm.

Lyssna: Morgonpasset avslöjar överraskningen!

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share