Monika Sandberg tillbaka på SR

monikasandberg.jpgMonika Sandberg blir ny chef för Sveriges Radios programbeställningar och utbud. Hon placeras i den nya sammanslagna programenheten som leds av programdirektör Björn Löfdahl.

I ansvarsområdet ingår beställningar av program och innehåll från SR-s samtliga redaktioner och externa produktionsbolag samt för kanalernas profiler.

Monika Sandberg har senast varit gruppchef för SVT-s kulturredaktion. Hon har även många års erfarenhet från Sveriges Radio, bland annat som chef för Radio Stockholm 1999-2003. I slutet av 1980- och början 1990-talet var hon redaktionschef och producent för Ulf Elfvings ”Efter tre” och följde med honom till MTG-s Z Radio (dagens Rix FM) där hon arbetade 1994-1998.

”Det är flera faktorer som gör att Monika passar för det här jobbet. Vi har velat ha en mycket rutinerad chef med bred erfarenhet av chefskap i flera olika miljöer. Dessutom är det nödvändigt att den nya ledningen för den sammanslagna enheter har chefer med kompletterande genrekunskaper. Monikas erfarenheter av bland annat ungdomsradio, lokal storstadsradio, och nu senast kulturjournalistik, är värdefulla när vi gemensamt ska vidareutveckla innehållet i Sveriges Radio, säger programdirektören Björn Löfdahl i ett pressmeddelande.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share