Mikael Kulle ersätter Daniel Alling i P1-morgon

Mikael Kulle blir på måndag en av tre ordinarie programledare för P1-morgon. Han ersätter Daniel Alling, som i höst blir London-korrespondent.

”Det här ska bli väldigt roligt och intressant. Jag trivs som bäst i direktsändning och är verkligen glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Sveriges största morgonprogram. Jag ska göra mitt yttersta för att axla ansvaret som det innebär” säger Mikael Kulle, som delar programledarskapet med Katherine Zimmerman och Anna Hernek.

Mikael Kulle har arbetat på Ekot sedan 2010. Han har varit studioreporter och vikarierat som både gruppchef och programledare för P1-morgon, Studio ett, Godmorgon, världen! och Ekots lördagsintervju. Innan dess har han arbetat på bland annat Dagens Nyheter (2007-2008) och Dagens Industri och DITV (2008-2010), liksom P4 Jönköping, Radiosporten och Nacka Värmdö Posten.

”Med Mikael Kulle får P1-morgon en programledare som förenar skärpa med lugn och stort mod och inte minst känsla för nyheter” säger Olof Sjölander, som är gruppchef för P1-morgon och Studio ett.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share