Metropol-kampanj i tunnelbanan

1262755089513KxFMetropolvagn2Idag inleder Sveriges Radio-kanalen Metropol en marknadsföringskampanj i Stockholms tunnelbana.

En särskild ”Metropolvagn” har försetts med reklam för Metropol på både in- och utsidan. Dessutom finns lyssningsboxar, programledarporträtt och information om kanalen.

”Målet är förstås att fler stockholmare ska upptäcka vår kanal som är ”lite mer som du”. Vi är en kanal med public service-uppdraget att spegla samhället som det verkligen ser ut, med en mångfald av bakgrunder och erfarenheter – lite bortom den vanliga mediesfären – och kampanjen syftar till att få fler att upptäcka det” säger Minna Grönfors, som är gruppchef för Metropol.

På hemsidan, som fått ett nytt utseende, kan man följa Metropolvagnens förflyttning på tunnelbanans gröna linje.

metropolposterMetropol gör även några ändringar i tablån. Förmiddagsprogrammet kortas ned, medan eftermiddagsprogrammet med aktualiteter startar en timme tidigare och förlängs. Klubbmusiken, som tidigare sänts på fredag- och lördagkvällar, koncenteras till fredagkvällar.

Som ett projekt söker Metropol tio ”metropoliter” som får en bloggplats på kanalens hemsida och som dessutom kommer att medverka i radion under våren. De ska skriva om sig själva och exempelvis visa upp sina kvarter i direktsändning. Rekryteringen sker via information i Metropolvagnen samt via webben och trailers.

”Tre är redan utvalda och under kampanjen kommer vi att utse de övriga sju. De som är intresserade ska skicka tips eller någon info om sina kvarter och visa att de har bra koll på området” säger Minna Grönfors.

metropolloggaVid nyår införde Metropol ett nytt jingelpaket som har producerats av producentkollektivet TSB – The Salazar Brothers, som bland annat har arbetat med Red Line, Latin Kings och Mando Diao.

”De lyssnar mycket på kanalen och förstod därför direkt vilket sound som passar oss” avslutar Minna Grönfors.

Metropol sänder sedan 21 oktober egna program och musikflöden dygnet runt på frekvenserna 93,8 MHz (Stockholm) och Södertälje (97,6). Tidigare återutsändes webbkanalen SR Atlas mellan midnatt och 06.00.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share