Mats Svegfors får program på Radio 1

Sveriges Radios VD Mats Svegfors är det mest överraskande namnet när MTG Radio startar pratradion Radio 1 nästa vecka.

Mats Svegfors ska leda ett två timmar långt program på fredag eftermiddag. Liksom de andra programledarna får han fritt utrycka sina egna åsikter.

”Det här är något jag alltid velat göra, men som jag av naturliga skäl inte kan göra på Sveriges Radio med våra krav på opartiskhet” säger Mats Svegfors, som har en bakgrund som politiker i Moderaterna.

”Jag kommer givetvis inte att vara partipolitisk, men kommer att ge min syn på nutidens samhällsfrågor. Jag har ju även kontakter från min politiska period som kan vara bra när vi ska bjuda in gäster till programmet” fortsätter Mats Svegfors i ett pressmeddelande.

Att arbeta för en konkurrent ser han inte som något problem.

”Det är snarare ett sundhetstecken att vi kan ha olika former av samarbeten mellan public service och den kommersiella radion. Vi har mycket gemensamt att arbeta för och det har ger mig dessutom en chans att förstå den kommersiella radions villkor. Mediefrågor och journalistik kommer också att vara en stor del av det vi kommer att prata om” säger Mats Svegfors.

Ett fast inslag blir att Mats Svegfors kommer att laga maträtter från sin bok En matresa i Västmanland direkt i studion.

Namnet på Mats Svegfors program blir Svegfors Radio och en särskild webbsida för programmet kommer under våren att byggas upp på www.svegforsradio.se.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share