Mats Ottosson kanalchef för P4 Göteborg

Mats Ottosson. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.

Mats Ottosson blir 16 mars ny kanalchef och ansvarig utgivare för P4 Göteborg.

Under 2019 var Mats Ottosson konsult inom SR men kommer närmast från en tjänst som HR-direktör och kommunikationsansvarig på annonsproduktionsbolaget Annonsdax. Han har arbetat som journalist sedan 1981 – bland annat på Västgöta-Demokraten, Expressen, GT, Jönköpings-Posten och lokaltidningar i Småland och Västergötland samt startat och varit delägare i lokala nyhetssajter.

”Mats Ottosson kommer till oss med en gedigen publicistisk kompetens. Han brinner för den lokala journalistiken och har lång erfarenhet av journalistik, inte minst från lokala medier. Mats Ottosson har också värdefulla kunskaper från arbete med helt digitala lokala sajter och det digitala nyhetsuttrycket” säger Gunilla Sax, som är chef för SR-s område Väst.

”Jag är glad och hedrad över att få arbeta på Sveriges Radio. Nu ser jag fram emot att tillsammans med gänget utveckla P4 Göteborg. När förändringstakten i mediebranschen trappats upp ytterligare är public service betydelse allt större” säger Mats Ottosson.

Karin Janson, som är tillförordnad kanalchef på P4 Göteborg, kommer att arbeta med innehållsutveckling i ett företagsövergripande utvecklingsprojekt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share