"Mångkulturella Malmö är den idealiska staden"

EBU-s musiktävling Eurovision Song Contest kommer nästa år att radio- och TV-sändas från Malmö, enligt ett pressmeddelande från SVT.

”Det blir en familjefest för hela Europa. Mångkulturella Malmö är den idealiska staden för det här internationella evenemanget” säger SVT-s VD Eva Hamilton i ett pressmeddelande.

”Vi är nöjda med att redan i det här läget ha en värdstad klar. Det visar SVT-s och hela Sveriges engagemang när det gäller att anordna ett utmärkt Eurovision Song Contest nästa år. Vi är säkra på att Malmö blir en bra värdstad för nästa års upplaga av Europas favorit-TV-program” säger Jon Ola Sand, som är ansvarig på EBU för Eurovision Song Contest.

I en överenskommelse tar SVT ansvaret för alla delar kopplade till TV-programmen, medan Malmö stad ska stå för värdskapet med service, logistik och fester. Semifinalerna och finalen kommer att sändas från Malmö Arena.

Eurovision Song Contest har arrangerats varje år sedan 1956, då tävlingen hölls i Lugano. Årets final i Baku följdes av 64 miljoner TV-tittare enligt EBU-s uppskattning. Malmö var värdstad för Eurovision Song Contest första gången 1992.

Foto: Malmö Arena.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share