Många artister klara för Musikhjälpen

En lång rad svenska artister uppträder och hjälper till att samla in pengar till Musikhjälpen, som Sveriges Radio arrangerar 13-19 december.

Årets upplaga av Musikhjälpen har temat ”Barn är inte till salu!” och leds av Nour El-Refai, Jason Diakité (Timbuktu) och Martina Thun. De tre programledarna blir på måndag inlåsta i en glasbur på Gustav Adolfs tog i Malmö och sänder direkt i sex dygn.

Bland artistnamnen som redan är klara för medverkan finns Daniel Adams-Ray (bilden), Familjen, The Sounds, Adam Tensta, Idol-vinnaren, Kristian Anttila, Lazee, Lisa Miskovsky och Looptrop Rockers.

Under Musikhjälpen kommer lyssnarna att kunna önska låtar och det blir dessutom utauktioneringar av bland annat matchtröjor från Zlatan Ibrahimovic, Färjestad, Peter Forsberg och LDB FC Malmö, en gitarr från In Flames och en dator som byggts av eleverna på IT-gymnasiet i Helsingborg. P3 Star bidrar med T-shirts som har formigivits av Jason Diakité, Daniel Adams-Ray, Anna Bergendahl och Adam Tensta.

Under de sex dagarna görs även en mängd andra aktiviteter. Din Gata gör en körturné i Skåne, Behrang Miri hämtar tomburkar hos hushåll i Malmö och serietecknaren Sara Granér ritar en serie.

Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share