Mad Men Media söker nationellt tillstånd i Finland

Mad Men Medias ägare Mattias Gustavsson, Robert Persson och Henrik Vibeck. Foto: Johan Lindström/Radionytt.

Malmö-baserade Mad Men Media är ett av tre bolag som söker det lediga nationella FM-nätet i Finland. Dessutom har ansökningar skickats in från Bauer Media och Radio 55. Det senare projektet skrev Radionytt om förra veckan.

Koncessionen gäller ”frekvenshelhet 26” – ett nät som når 90 procent av befolkningen och som tills förra året användes av Yles numera nedlagda talkanal Yle Puhe. Tillståndet gäller fram till och med slutet av 2032.

Även ett antal regionala FM-frekvenser har släppts av myndigheten Traficom med tillståndstid fram till och med slutet av 2029.

Flest ansökningar – elva – har kommit in till Helsingfors-frekvensen 105,0 MHz. De har skickats in av Sanoma Media, Patmos Lähetyssätiö, Mad Men Media, Letterbox Media, Suomen lähiradio, Kevyt Kanava, Järviradio, Nordic Palvelu, Roll Media, Pispalan Media och Bauer Media.

Mad Men Media vill även ha frekvenser i S:t Karins (Egentliga Finland), Kotka (Kymmenedalen), Kouvula (Kymmenedalen), Kristinestad (Österbotten), Kronoby (Österbotten), Kuusamo (Norra Österbotten), Korsholm (Österbotten), Parkano (Birkaland) och Salo (Egentliga Finland).

Mad Men Medias VD Robert Persson vill ännu inte kommentera tillståndsansökningarna i Finland. Företaget producerar skånska Retro FM och har ett säljsamarbete med Bauer, via det samägda bolaget Nya Radio City AB som även har Rockklassiker-frekvenserna i Stockholm och Göteborg. I Mad Men Medias egen regi sänds Relax FM, Radio Topp 40 och Radio Yalla på FM i Malmö. Bolaget fick förra hösten tillstånd för fem nationella DAB+-tillstånd, men har ännu inte inlett sina digitala sändningar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share