Lyssnarna har valt sin sommarvärd

Alva Sparrevik. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

21-åriga Alva Sparrevik från Stockholm har utsetts till Lyssnarnas Sommarvärd 2024. I sitt Sommar i P1-program ska hon berätta om sin lillebror Lucas som gick bort efter en våldsam misshandel.

”Det är helt otroligt att jag blir Lyssnarnas Sommarvärd, jag är så oerhört tacksam för att så många röstat på mig! Det känns som att jag kan andas ut för första gången sedan augusti förra året då min bror Lucas gick bort. Det betyder allt och lite till” säger Alva Sparrevik, vars Sommar i P1 sänds 17 juli.

Sedan 2007 reserverar redaktionen för Sommar i P1 ett av årets program för ”Lyssnarnas Sommar”. En telefonsvarare tar emot inläsningar av inledningar till Sommar-program och därefter väljer redaktionen ut ett antal bidrag som P1-lyssnarna får rösta på.

Resten av Sommar-värdarna presenteras 11 juni 13.00 i ett specialprogram, som även finns i en filmad version som kan distribueras av andra medier.

”I programmet möter jag värdarna i deras hem, på deras jobb och i Törnerska villans trädgård. Sommar-värdar träffas, våndas över manus och spelar in sina program. Följ med bakom kulisserna när Sommar i P1 blir till!” säger Bibi Rödöö, som är programchef för Sommar i P1.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share