Lukas Bonniers Stora Journalistpris till Ginna Lindberg

Ginna Lindberg. Foto: Fia Wirén/Sveriges Radio.

Ekots utrikeschef Ginna Lindberg har tilldelats Lukas Bonniers Stora Journalistpris. Däremot vanns inga andra kategorier i Stora Journalistpriset av radiojournalister i år.

Ginna Lindberg fick sitt pris med följande motivering från juryn: ”Alltid varm, alltid skarp. Med djupa kunskaper, elegant språk och analytisk precision levandegör hon troget både människorna och politiken, från Capitol Hill till det amerikanska hjärtlandet”.

”Jag är otroligt stolt över att bli prisad bland annat som USA-kommentator men jag är varje dag stolt över att få vara chef över duktiga korrespondenter som Lubna (el-Shanti) och JoMa (Johan Mattias Sommarström)” sade Ginna Lindberg när hon tog emot priset på scen från juryns ordförande Jonas Bonnier.

I ett pressmeddelande gratuleras Ginna Lindberg av SR:s VD.

”Att Ginna får motta Lukas Bonniers Stora Pris är otroligt roligt och inte minst ett erkännande för hennes gedigna journalistiska gärning. För lyssnarna är hon nog främst rösten om och från USA där hennes expertis är svårslagen i Sverige med erfarenhet både från tiden som korrespondent, kommentator och inte minst genom USA-podden. För oss på Sveriges Radio är hon allt det men också den mycket noggranna och engagerade utrikeschefen som ständigt ser till våra korrespondenters bästa runt om i världen och driver utrikesrapporteringen från redaktionen i Stockholm. Ett gigantiskt grattis till dig Ginna” säger Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share