Lugna Favoriter tillbaka på FM i Stockholm

Lugna Favoriter återlanseras på FM i Stockholm.

NENT väljer att återlansera soft AC-stationen Lugna Favoriter på FM i Stockholm. Starten sker 1 januari på 107,5 MHz. Sedan 22 november har Julkanalen hörts på frekvensen, som tidigare tillhörde Power Hit Radio.

Återlanseringen av Lugna Favoriter sker knappt två veckor innan Bauer lanserar Radio Disney som väntas ersätta Bauers soft AC-station Lugna Klassiker.

”Under pandemin har lyssnandet förflyttat sig och marknaden förändrats på ett sätt som vi tror kommer gynna en relansering av Lugna Favoriter. Vi tror att kanalen kommer att ha en större potential än Power har haft bland såväl lyssnare som annonsörer” säger Daniel Bengtsson på DB Media som äger frekvensen.

Power Hit Radio lever vidare på NENT:s DAB+-nät och online.

”Marknaden förändras kontinuerligt och vi måste naturligtvis följa lyssnarna. Lugna Favoriter är ett enormt starkt varumärke som jag är övertygad om att lyssnarna kommer att hitta tillbaka till. Power kommer att finnas kvar på DAB+ i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Gävle samt online, och även fortsättningsvis vara en viktig kanal i vår digitala strategi” säger NENT:s radiochef Christer Modig.

Lugna Favoriter startades 1996 och blev snabbt den största kommersiella radiostationen i Stockholm. Kanalen försvann från FM som en följd av att NENT förlorade en av sina fem FM-frekvenser i Stockholm vid auktionen om nya radiotillstånd 2018.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share