Love Lyssarides blir P3-korrespondent

Love Lyssarides. Foto: Karl Gabor.

Love Lyssarides blir ny P3-korrespondent på Sveriges Radio i höst. Han ersätter Caroline Kernen, som blir nyhetschef på P3 Nyheter.

”Det känns som om jag vunnit på lotto. Vilket drömuppdrag! Tanken på att få ansluta mig till Sveriges bästa utrikesredaktion är svindlande. Jag ser fram emot att ge mig ut i världen och hämta hem berättelser och nyheter som känns i magen” säger Love Lyssarides.

Love Lyssarides har vunnit Guldörat flera gånger, bland annat som Årets stjärnskott 2021, och har dessutom belönats med Prix Europa för dokumentärserien Ekerösvindlaren. Efter utbildning på JMK och Försvarshögskolan gjorde han 2018 praktik på Ekot och har sedan dess varit dokumentärproducent både inom och utanför Sveriges Radio.

”Love Lyssarides är en otroligt duktig berättare och jag är väldigt glad att han från och med i höst kommer vara P3-korrespondent. Han har en förmåga att hitta unika berättelser och kommer att ge publiken spännande journalistik” säger P3:s redaktionschef Caroline Lagergren.

Sedan 2010 har Sveriges Radio en P3-korrespondent (tidigare kallad korrespondent med ungt perspektiv) som ett samarbete mellan P3 och Ekots utrikesredaktion.

”Genom att vi specifikt ser till de yngres perspektiv får vi ännu en infallsvinkel på vår utrikesrapportering. Det ska bli väldigt kul att få välkomna Love in i utrikesteamet där han kommer att rapportera både ensam och tillsammans med andra korrespondenter från hela världen” säger den tillträdande utrikeschefen Anders Pontara.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share