Lotta Möller och Basse Widman tar över NRJ Morgon

Lotta Möller och Basse Widman. Foto: NRJ.

Lotta Möller och Basse Widman blir i sommar nya programledare för NRJ:s morgonshow NRJ Morgon. Två nuvarande presentatörer meddelar att de lämnar programmet.

Messiah Hallberg slutar på NRJ i augusti. Anledningen är att han inte kom överens med Bauer kring den nu nedlagda podden Freakshow, som han gjorde med Jakob Öqvist. Även Klara Doktorow har bestämt sig för att lämna NRJ. Så sent som 11 januari i år anslöt Niklas Wahlgren till NRJ Morgon.

”Det var det enda rimliga i och med att jag har min podcast och mitt radiojobb på samma bolag. Det kändes inte riktigt som att jag kunde jobba så framöver. Jag såg inte någon framtid där längre” säger Messiah Hallberg till Aftonbladet.

Lotta Möller har sedan 2016 varit nyhetsredaktör på Rix FM Morronzoo, medan Sebastian ”Basse” Widman är producent för samma program. Nu får de en egen gemensam morgonshow.

”Vi är otroligt glada och spända på att få sända vår egen morgonshow. Vi älskar både tidiga morgnar och att underhålla lyssnarna. Att få göra det på NRJ är en dröm” säger Lotta Möller.

”Visst är vi spända, till och med lite nervösa skulle jag vilja säga. Det ska bli otroligt roligt att få äran att väcka NRJ:s lyssnare över hela Sverige” säger Basse Widman.

NRJ:s produktchef Rickard Keilor säger att erfarenhet av morgonradio är en anledning till att Lotta Möller och Basse Widman får uppdraget.

”Det känns otroligt kul att Lotta och Basse valt att tacka ja till att sända NRJ Morgon. Deras passion och energi för radio, tillsammans med deras erfarenhet av tidigare morgonprogram, gör dem till rätt talanger för att ta NRJ Morgon till nya nivåer” säger Rickard Keilor.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share