Lola Zackow blir konstnärligt utvecklingsansvarig på SR Drama

Foto: Daniel Stigefeldt, Sveriges Radio.

Regissören, skådespelaren och dramatikern Lola Zackow har anställts som ny konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama. Hon tillträder vid nyår och får i uppdrag att ta fram ”en mängd” nya serier.

”Det är med stor glädje jag tillträder tjänsten och jag ser fram emot att leda utvecklingen av några av världens mest välproducerade ljuddramer. Vi har redan hundratusentals lyssnare och min ambition är att Sveriges Radio Drama ska fortsätta växa sig större och nå en ännu större publik med drama i absolut världsklass” säger Lola Zackow.

Lola Zackow har senast varit frilansande regissör, skådespelare och dramatiker. Under året har hon varit Artist in residence på Sveriges Radio Drama. Ur produktionen kan nämnas P3 Serie: Hotellet, Nobeldramat 2022: Ernaux’s flickor och den kommande humorsatsningen Dold agenda för P4. Under sommaren har hon även sänt Talkshow i P1 med Thomas Nordegren.

”Det här kommer bli mycket bra. För lyssnarna och för utvecklingen av ljuddrama i Sverige. Lola Zackow har stor kunskap och erfarenhet av ljudserier, många idéer och en förmåga att omfatta public service särskilda ansvar för svensk dramatik för en bred publik” säger Doreen Kanter, som är redaktionschef för Sveriges Radio Drama.

”Under de senaste åren har Sveriges Radio Drama nått en mängd nya lyssnare. Tillsammans med Lola Zackow ska vi nu ta fram nya format och nytt innehåll och utveckla en och annan klassiker som kommer glädja en ännu större lyssnarskara” fortsätter Doreen Kanter.

Lola Zackow ersätter Moa Gammel som slutar efter ett fyra år långt förordnande. Sveriges Radio Drama finns i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö och producerar bland annat Julkalendern, Drama för unga, P3 Serie, P1 Serie: Före/Efter, P4 Serie, Utkantssverige och Nobeldramat.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share