Ljudtjänst för livesport sänder Allsvenskan, SHL och Premier League

Ola Heffler och Katarina Koritz. Foto: Sportscom.

På fredag är det premiär för den nya ljudtjänsten Sportscom, vars affärsidé är att sända livekommenterad sport till betalande lyssnare.

För 69 kronor i månader erbjuder Sportscom direktsändningar från alla matcher i Allsvenskan, SHL och Premier League. Bolaget utlovar tusen matcher under det närmaste året.

En av investerarna i Helsingborgs-baserade Sportscom är Jonas Tellander, som grundade Storytel.

”Att tjänsten inte har funnits förut är en gåta med tanke på att idrott är en av våra stora lägereldar som samlar många männsikor kring ett gemensamt intresse. För mig är både tjänsten och teamet bakom avgörande faktorer för att gå in och investera” säger Jonas Tellander i ett pressmeddelande från Sportscom.

Majoritetsägare och grundare till Sportscom är Ola Heffler (CEO), Katarina Koritz (head of content) och Peder Rotkirch (head of producet). Katarina Koritz har bland annat skött fotbollskanalen.se på TV4 tillsammans med Olof Lundh, arbetat med strategi och utveckling på Sportbladet för Aftonbladet och varit onlinechef för Viasat Sport. Ola Heffler har erfarenhet som director business development sales på TV4 och managing director på Doubleclick och har dessutom startat flera egna bolag.

”Med tanke på att ljudtrenden växer med poddar, musik och ljudböcker är det dags att erbjuda alla sportintresserade svenskar fotboll och hockey på toppnivå. Premier League, SHL och Allsvenskan är alla tre väldigt positiva till vår satsning” säger Katarina Koritz.

Den första kommentatorn som kommer att höras i Sportscom är Jesper Hussfelt, som sänder Premier League-matchen Burnley mot Manchester City 11 augusti. Robert Perlskog och Pelle Bäckman är två andra kommentatorer som har rekryterats till projektet. SHL börjar sändas 14 september och Allsvenskan i april nästa år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share