Litteraturpodd från P3 om bokklassiker

Emelie Rosenqvist. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

P3 startar idag litteraturpodden P3 Klassikern, som ska ge en introduktion till ”de stora romanerna”. Programledaren Emelie Rosenqvist diskuterar i varje avsnitt en boktitel med en utvald gäst.

”Genom att läsa boken tillsammans med en gäst som har en koppling till verket hoppas vi kunna förmedla den personliga upplevelsen och på det sättet väcka nyfikenhet och intresse för klassiker som kan kanske hört talas om men inte läst, eller läst men glömt bort” säger Emelie Rosenqvist.

”Målet med podden är att engagera, inspirera och underhålla, samtidigt som man lär sig något. Här kombinerar vi våra två främsta styrkor – förmågan att berätta och folkbildning” säger Caroline Pouron, som är digital utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Bland gästerna i podden finns Kristoffer Andersson från P3 Klubben, skådespelaren Robert Fux och författarna Denise Rudberg, Jens Lapidus och Sara Bergmark Elfgren. Podden släpps varannan tisdag med start idag. Det första avsnittet av P3 Klassikern handlar om Ernest Hemingways Den gamle och havet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share