Lina Linderoth Asp redaktionschef för P3 i Malmö och Göteborg

Lina Linderoth Asp. Foto: Sveriges Radio.

Lina Linderoth Asp har utsetts till ny redaktionschef för P3 i Malmö och Göteborg. I Malmö ersätter hon Susanna Arpi, som återvänder till Danmark efter nästan tre år på SR.

”Jag tycker att det ska bli enormt kul att leda P3 i Malmö och Göteborg. Det är ett gäng med väldigt roliga och kompetenta medarbetare som gör radio man vill lyssna på. Jag älskar när det händer saker runt mig och P3 är en kanal i konstant förändring. Därför tror jag att jobbat kommer bli väldigt roligt och passa mig bra” säger Lina Linderoth Asp, som tillträder sin nya tjänst 1 april.

Lina Linderoth Asp har funnits på Sveriges Radio sedan 2017. De senaste månaderna har hon varit huvudproducent för Söndag i P4. Bland tidigare uppdrag kan nämnas huvudproducent för Musikhjälpen, kanalproducent och tillförordnad programchef på P3 och producent för Farah i P3 och Ligga med P3.

Den avgående P3-chefen Susanna Arpi skriver i ett inlägg på Linkedin att hon är nöjd med valet av en efterträdare som hon tycker ”bottnar och brinner för P3:s uppdrag”.

”P3 är i fin form, har bra tag i unga vuxna och ökar lyssningen on-demand. I linje med denna utveckling har också P3-redaktionen i Malmö utvecklats. Stort tack till mina tre teams för att bygga tillsammans med mig – det digitala teamet med ledning av Emma Leyman och Parastoo Saeidi, P3 proram med Emma Percival med flera och P3 Din Gata med ledning av Amel Suljevic” fortsätter Susanna Arpi.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share