Lena Henriksson informationschef på SR

Lena Henriksson utsågs idag till ny informationschef på Sveriges Radio.

Lena Henriksson blev tillförordnad informationschef på Sveriges Radio i april och var tidigare ställföreträdande på samma post.

”Lena Henriksson har visat den framåtanda som behövs i det utvecklingsarbete vi startat inom enheten och inte minst på informationsavdelningen. Jag är övertygad om att hon kommer att göra ett utmärkt jobb och ser verkligen fram emot att fortsätta samarbetet” säger Jan Petersson, som är direktör för enheten Analys och kommunikation.

”Det känns otroligt inspirerande och det måste vara Sveriges roligaste informationsjobb jag fått. Det ska bli spännande att tillsammans med alla de duktiga medarbetarna få utveckla informationsarbetet, möta nya behov och hitta nya sätt att kommunicera. För mig går den interna och externa kommunikationen hand i hand och dialog och delaktighet är två viktiga delar i ett företags kommunikation” säger Lena Henriksson.

Lena Henriksson började på SR som informatör och teknisk skribent 2001 och har sedan dess varit pressinformatör, samordnare för presstjänsten och projektledare på informationsavdelningen. Hon har även arbetat som projektledare på Wanngård Film och Television, projektledare och marknadsförare på UR, marknadschef på Netreception och informatör på TV4.

Foto: Mattias Ahlm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share