Lasse Johansson ersätter Olle Hägg i Godmorgon, världen!

Lasse Johansson. Fotograf: Mattias Ahlm, Sveriges Radio.

Lasse Johansson blir ny programledare för P1-s söndagsmagasin Godmorgon, världen!. Han ersätter Olle Hägg som går i pension.

”Det blir jätteroligt att leda att program med så stor och trogen publik. Jag lyssnade själv på Godmorgon, världen! innan jag ens blev journalist, och jag ser fram emot att få vara med och utveckla programmet. Det är ju spännande tider nu dessutom med de politiska jordbävningarna i Sverige, bullret från Brexit och allt som händer i USA – hur ska det gå med allt?” säger Lasse Johansson i ett pressmeddelande från P1.

Lasse Johansson har tidigare varit programledare för Studio Ett och P1-morgon. Dessutom har han varit SR-korrespondent i New York.

”Olle Hägg har lett Godmorgon, världen! i nästan tre decennier och han har varit oerhört uppskattad av både lyssnare och kollegor. Programledarjobbet på Godmorgon, världen! är ett av Sveriges Radios viktigaste och Lasse Johansson blir en värdig efterträdare till Olle. Lasse Johansson har ett eget tilltal och erfarenhet av allt från utrikesjournalistik till partiledarutfrågningar och valdebatter. I en tid då både omvärlden och den svenska politiken är turbulent, är det något som Godmorgon, världens många lyssnare kommer ha glädje av” säger Nina Benner, som är chef för Ekots helgprogram.

Lasse Johansson leder Godmorgon, världen! första gången 27 januari och kommer därefter att höras varannan söndag. De övriga söndagarna är Sara Stenholm-Pihl programledare.

Share