Lars Berge i Blenda-serie om Johan Lundbergs övergivna lyxvilla

Lars Berge. Foto: Svenska Dagbladet.

Företagaren Johan Lundbergs lyxvilla på Lidingö har stått öde i över ett decennium. Nu har Lars Berge, som även gjorde Medicinmannen, gjort en ny Blenda-serie i fyra delar om villan och dess ägare.

”En del Lidingö-bor är verkligen jätteoroliga för vad som pågår bakom avspärrningarna. Finns det militär där? Finns det oligarker? Det ena ryktet som sprids är värre än det andra” säger Lars Berge.

”Jag tror faktiskt aldrig att jag har jagat en så mytomspunnen och hemlighetsfull intervjuperson som Johan Lundberg, eller någon med en lika fascinerande personlig historia” fortsätter Lars Berge.

Alla fyra avsnitt av Lyxvillans hemlighet släpps idag tisdag och har producerats av Adam Svanell och Daniel Persson Mora.

”Historien om Villa Söderås är ett kul lokalt mysterium som man som lyssnare stundtals skrattar åt, men den har också en allvarlig klangbotten i och med kopplingen till Ryssland. Och det är rafflande, jag undrar om det inte är den mest spännande lyssning vi gjort” säger Adam Svanell, som även är redaktör för Svenska Dagbladets dokumentära poddar.

Lars Berges dokumentärserie Medicinmannen publicerades 2021 och innebar starten för Svenska Dagbladets satsning på dokumentära poddar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share