Lägre tillväxt för Acast

Ross Adams. Foto: Acast.

Acast fortsätter att växa men i en lägre takt än förra året. Det visar den senaste kvartalsrapporten från det Stockholms-baserade poddbolaget.

Omsättningen steg med 11 procent till 331,3 miljoner kronor under första kvartalet. Det kan jämföras med motsvarande period förra året, då tillväxten var hela 51 procent. Förlusten gick ned med 2,1 miljoner till 78 miljoner kronor.

”Acast inleder året med förbättrat resultat och fortsatt tillväxt. Vi ser att intresset för podcasts, som en högt värderad kanal för underhållning, lärande och information, fortsätter att öka bland såväl lyssnare som annonsörer världen över” skriver Acasts VD Ross Adams i kvartalsrapporten.

”Under årets första kvartal har vi fortsatt att utveckla vår plattform för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att koppla ihop annonsörer, poddkreatörer och lyssnare. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Vi arbetar kontinuerligt med att balansera en hög intern effektivitet och kostnadskontroll samtidigt som vi investerar i vidareutveckling av produkter och tjänster, vilket leder till en förbättrad EBITDA och en EBITDA-marginal som stärkts med fem procentenheter jämfört med samma period föregående år” fortsätter Ross Adams.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share