Kristen radio vill bli rikstäckande

hopefmHope FM är namnet på en ny kristen radiostation, som från och med på fredag sänder dygnet runt på webben.

Hope FM har som främsta syfte att föra ut det kristna evangeliet. Stationen har även planer på att sända i etern när radiofrekvenser blir tillgängliga, med målet att så småningom bli en rikstäckande radiostation. Hope FM hoppas få en egen frekvens i Linköping redan i höst. Även en närradiofrekvens i Huddinge har nämnts som en möjlighet, liksom ett köp av ett reklamradiotillstånd i Stockholm.

Föreningen Hope FM bildades i maj och leds av den tidigare pingstpastorn Roger Arnfjell, som idag arbetar som internetkonsult. I styrelsen för Hope FM finns även Hans-Göran Björk, tidigare programledare för P4-s Efter tolv, och Lennart Kummelbäck, som har arbetat med både SR, NRJ och Kristna Radionätet. En av supportrarna är den tidigare TV-programledaren Siewert Öholm.

Ansvarig för webbsändningarna är Jonatan Svanström, som är utbildad på Radiomedia i Båstad och gjort praktik på kristna radiostationer i USA.

”Alla som är med i Hope FM har en vision att använda radio som det mycket effektiva medieslag det är för att nå människor utanför kyrkan” säger Roger Arnfjell i ett pressmeddelande.

”Vi har också haft ett fortgående samtal med bland annat (pingströrelsens) IBRA Media där vi ser hur de lyckats med radio på ett fantastiskt bra sätt i andra länder. Vi vill lära av de erfarenheterna och transkribera in dem i en svensk kontext” fortsätter Roger Arnfjell.

Hope FM har redan genomfört en specialsändning från Jesusmanifestationen. Dessutom har föreningen arrangerat ett seminarium med Ron Harris, som varit chef för den kristna stationen KCBI i Dallas.

Den amerikanska organisationen National Religious Broadcasters (NRB) har inlett ett insamlingsarbete för Hope FM som man hoppas ska ge 125 000 amerikanska dollar till verksamheten.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share