Kodjo Akolor sänder Vinter i P1

Årets Vinter-värdar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Kodjo Akolor, som vid nyår lämnade Morgonpasset i P3, är en av årets värdar för Vinter i P1. Han ska prata om sin pappa och ”insikten att barn inte gör som man säger utan som man gör”.

”I oroliga tider behövs kloka röster. I Vinter i år handlar det bland annat om att vi lever i en tid då förnuftet somnat och monstren väller fram och om hur det är att flytta från ett land som för krig till ett land som försvarar sig. Och om att snön kan hjälpa oss att få syn på livets skönhet och magi” säger programchefen Bibi Rödöö.

Årets säsong inleds av programledaren Kristin Kaspersen på juldagen (25 december). Därefter följer professorn i miljöhistoria Sverker Sörlin (26 december), polismästaren Carin Götblad (27 december), Kodjo Akolor (28 december), utrikeskorrespondenten Anna-Lena Laurén (29 december), komikern och skådespelaren Olof Wretling (30 december), pastorn och författaren Tomas Sjödin (31 december) och slutligen filosofiprofessorn Åsa Wikforss (1 januari).

Det första Vinter-programmet sändes 1969. Namnet var då På Vintergatan och det sändes fram till 1974. Programmet återuppstod två gånger på 1990-talet och hade nypremiär 2008.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share