Klassisk morgon ersätter Aurora på P2

När P2 flyttar sina genreprogram till helgerna blir det plats i vardagstablån för tre block med klassisk musik under dagtid.

”Vi renodlar och förenklar så att det blir mer klassisk musik på vardagarna och större samlade programytor för andra genrer på helgerna. Vi tror att det blir lättare för publiken att hitta i tablån på det sättet. Lyssnarna ska både få den vackraste klassiska musiken att vakna till och den spännande musiken i specialprogrammen” säger P2-chefen Elle-Kari Höjeberg.

På morgonen ersätts Aurora med Klassisk morgon/Önska i P2, som får Pernilla Eskilsdotter som programledare. Programmet startar 06.50 efter sändningarna med Sisuradio och Sameradion. Efter Kulturnytt 08.55 blir det tre timmar med Klassisk förmiddag i P2, som leds av Erika Libeck-Lindahl. Därefter följer fyra timmar med minoritetsspråk. 17.00 startar det två timmar långa P2 på hemväg med Patrik Paulson. På fredagar sänds istället Rendezvous med Kristjan Saag.

På kvällen sänds Kulturnytt (18.07), konserter med klassiskt, folk och jazz i P2 Live (19.00) och Musik mot midnatt (22.00). På nätterna blir det som idag Notturno.

Som en del av förändringarna kommer innehållet i P2 även att bli mer aktuellt och flexibelt.

”Den nyutgivna klassiska musik som CD-revyn presenterar på söndagen ska kunna höras i Klassisk förmiddag redan nästa dag. Och i Klassisk morgon kommer lyssnarna att kunna vara mer delaktiga än i dag. Våra lyssnare är nyfikna och oerhört engagerade. De fyller gärna på med sina favoriter via till exempel Spotify. Men det P2 kan erbjuda är att fortsätta vara en guide till ny musik, nya inspelningar och konsertupplevelser, baserat på den unika musikkompetens som finns hos våra medarbetare” säger Elle-Kari Höjeberg.

P2-s nya tablå införs 14 januari.

Klicka på tablån för en större version.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share