Klas Wolf-Watz blir chef för Ekot

 Klas Wolf-Watz. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Klas Wolf-Watz blir ny Ekochef med omedelbar verkan. Han är redan tillförordnad på posten.

”Klas är en stark och erfaren publicist och en analytisk och klok ledare. Det är därför oerhört roligt att han nu får uppdraget att leda Ekots utveckling in i framtiden med ett ännu bättre vassare innehåll och ett berättande som får publiken att lyssna ännu mer” säger Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl.

I november slutade Ekochefen Olle Zachrison, som fick ett nytt uppdrag som ansvarig för digital nyhetsutveckling. Klas Wolf-Watz blev då tillförordnad som chef och ansvarig utgivare för Ekot.

Klas Wolf-Watz kom till Sveriges Radio 1996 som praktikant på Studio Ett under studier vid JMK. Sedan dess har han varit reporter, programledare och producent samt haft flera chefsroller på Ekoredaktionen – bland annat på Studio Ett, P1-morgon och Folkradion.

”Jag är både glad och hedrad att få förtroendet att leda Ekots arbete. Vi står starka idag som en av landets ledande nyhetsredaktioner och den positionen ska vi behålla. Jag ser fram emot att göra det ihop med alla skickliga medarbetare på Ekot” säger Klas Wolf-Watz.

”Men det betyder inte att vi ska vila på gamla meriter. I ett allt mer mångfacetterat medielandskap måste vi bli valda och därför behöver vi lägga stor kraft på att fortsätta utveckla vårt innehåll, våra linjära sändningar och digitala publiceringar. Där är framgången med den ökande lyssningen på våra nyhetsklipplita i appen, Toppnyheter, ett bra exempel på hur vi når publiken på de sätt som passar dem” säger Klas Wolf-Watz.

Share