Katastrofer dramatiseras i ny Podplay-podd

Erik Myrlund. Foto: Bauer Media.

Mix Megapol-programledaren Erik Myrlund har producerat den nya fiktiva dokumentärpodden Om det var du, vars första säsong släpps den här veckan på Podplay.

Avsnitten handlar om världens värsta katastrofer och berättas i du-form. Innehållet baseras på faktiska detaljer och vittnesmål från personer som upplevde katastrofen med egna ögon. Bland de katastrofer som behandlas i den första säsongens sex avsnitt finns 11 september-attackerna i New York, bombdåden i Madrid, Tjernobyl-olyckan och branden i Grenfell Tower i London.

”Att med hjälp av ljudeffekter, filmisk musik och ett spännande manus kunna stimulera hjärnas fantastiska förmåga att få oss att känna saker gör denna podd till en riktig ljudupplevelse. Jag ville förstärka de här händelserna och försöka förklara det mörker som våra medmänniskor har fått uppleva genom historien. Men framförallt vill jag bidra till att vi aldrig glömmer deras öde” säger Erik Myrlund.

”Vi är väldigt stolta över att lansera den här podden tillsammans med Erik. Podden berättar några av vår tids värsta katastrofer på ett nytt sätt och som ger nya perspektiv på händelserna. Man kan såklart inte sätta sig in i vad människor som upplevt situationen gått igenom, men man kan lyssna och försöka förstå” säger Johanna Wiberg, som är podcast manager på Podplay.

Hela säsongen av Om det var du finns nu på Podplay och avsnitten släpps varje lördag på övriga plattformar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share