Kanadensisk medieaffär stoppas

Den kanadensiska radio- och TV-myndigheten CRTC stoppar fusionen mellan BCE och Astral Media, som tillsammans skulle bli landets största radioägare.

I mars meddelade Bell Canada (BCE) att företaget köper konkurrenten Astral Media för 3,38 miljarder kanadensiska dollar. BCE och Astral Media är två av de största radio- och TV-bolagen i Kanada och tillsammans skulle de kontrollera 25 procent av inkomsterna på radiomarknaden. BCE äger 33 radiostationer, inklusive sportnätverket TSN och Toronto-stationen CHUM-FM. Astral Media har 84 radiostationer spridda över 50 marknader. Bland varumärkena finns Virgin, EZ Rock och Boom. I franskspråkiga Quebec driver Astral nätverken NRJ och Rouge FM.

”BCE har inte lyckats övertyga oss om att affären skulle vara bra för Kanada. Den skulle ge ett av landets största mediebolag en stark marknadsställning. Vi kunde inte försäkra oss om en robust radio- och TV-marknad utan omfattande ingrepp som inte skulle varit bra för branschen” sade CRTC-s ordförande Jean-Pierre Blais i ett uttalande.

BCE anser att CRTC-s beslut är dåligt för kanadensiska konsumenter och vill att regeringen tar upp frågan.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share