Kalle Sandhammar ny VD för UR

Kalle Sandhammar. Foto: Sven-Olof Ahlgren.

Kalle Sandhammar har utsetts till ny VD för UR. Han är idag chefredaktör och VD för Upsala Nya Tidning och tillträder senast 15 augusti. Fram tills dess fungerar Per Bergkrantz, ordinarie vice VD, som VD. Kalle Sandhammar efterträder Sofia Wadensjö Karén, som i februari blir programdirektör på Sveriges Radio.

”Vi är mycket glada över att välkomna Kalle Sandhammar till UR. Han är en synnerligen kompetent publicist och mediachef och han kommer att bidra med värdefulla erfarenheter, engagemang och driv i UR:s fortsatta utveckling” säger UR:s styrelseordförande Maria Hamrefors.

Kalle Sandhammar har jobbat inom lokalmediekoncernen NTM i sammanlagt tolv år. Han har även funnits på Dagens Nyheter i 13 år, bland annat som chef för DN.se.

”Jag ser mycket fram emot att börja på UR, vars betydelse bara ökar i takt med att misstro och alternativa fakta sprider sig. Samhället behöver UR:s utbildningsprogram och faktabaserade folkbildning mer än någonsin” säger Kalle Sandhammar.

”Jag har följt UR:s utveckling från sidan och tycker att man på ett imponerande sätt hittar rätt i innehåll och tilltal. Jag ser ett nyfiket och tillgängligt berättande, som jag nu får vara med och utveckla vidare. Sedan går vi mot en tillståndsprocess som kommer att bli viktig för UR:s och public service framtid. Här ser jag ett betydelsefullt arbete framför mig” fortsätter han.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share