Journalistpriset: Två nomineringar till P1 Dokumentär

Två reportage i P1 Dokumentär har nominerats till Stora Journalistpriset i kategorin årets berättare.

Daniel Valesco nomineras för Den fastspända flickan, som redan har vunnit Stora Radiopriset i två kategorier och dessutom vann ett Prix Europa förra veckan. Motiveringen är ”En upprörande och välavvägd berättelse om en utsatt flicka vars öde blottar ett grovmaskigt trygghetsnät inom psykiatrin”.

Randi Mossige-Norheim nomineras för radiodokumentären Narkotikalandet med motiveringen ”Den helvetiska vardagen i narkotikamissbrukets Sverige skildrad med stor respekt, episk bredd och ett absolut gehör för form och ton”.

I kategorin för årets förnyare nomineras Kristoffer Triumf för poddradioprogrammet Värvet med motiveringen ”Att locka de svåraste intervjuobjekten till sitt köksbord och nå en bred publik är inget lätt värv. Kristoffer Triumf har visat vägen för podcastens utveckling och möjligheter”.

Ytterligare en radiojournalist som nomineras är P3-s Natalia Kazmierska. Hon kan bli årets förnyare för artikelserien Välkommen, som publicerades i Aftonbladet och som gjordes tillsammans med Kenan Habul och Stefan Mattsson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share