Jessica Frej i daglig matpodd på Podplay

Jessica Frej. Foto: Podplay.

I veckan lanserar matprofilen Jessica Frej den dagliga podden Recept direkt på Bauer-plattformen Podplay.

Idén har Jessica Frej haft sedan hon bar barn, då hon drömde att göra en version av ”Via Direkt”-reklamen där personer ringer in till en kundjänst för att få tips och råd. Nu kommer den i en matvariant.

En telefonsvarare har installerats på telefonnumret 08-121 533 50 där poddlyssnarna kan lämna frågor. Svaren ges i form av recept i avsnitt som är tio minuter långa och släpps varje vardag. Recepten publiceras även på Instagram-kontot @receptdirekt.

”Jag är överlycklig över att detta projekt äntligen hittat sin form och nu kommer finnas att lyssna på för alla. Min dröm är att vi blir helt nerringda med frågor och att detta verkligen sprider sig som en löpeld. Att så fort man kör fast i köket så ringer man mig” säger Jessica Frej.

I programmet hörs även Henrik Funke, som vid sidan av att vara producent även är produktchef på Podplay.

”Vi vill med podden väcka engagemanget hos alla matälskare och förhoppningsvis kommer lyssnarna lära sig något nytt varje dag” säger Henrik Funke.

Jessica Frej fick sitt genombrott i Sveriges Mästerkocks premiärsäsong 2011. Hon har sedan dess medverkat regelbundet som kock i TV4:s Nyhetsmorgon, skrivit recept i tidningar och publicerat 13 kokböcker. Hon är även stående gäst hos Lotta Bromé på Mix Megapol varje fredag under hösten.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share