Jens Lapidus i ny krimpodd från Podme

Jens Lapidus. Foto: Podme.

Podme startar idag den nya podden Rättsfallen med autentiska ljudupptagningar från omtalade rättegångar.

Rättsfallen leds av Joni Söderström Winter och medverkar gör även rättsexperten och författaren Jens Lapidus som förklarar vad som händer i rättegången. Det första avsnittet handlar om ”Fallet Jeanette”, som slutade med att sambon Mikael dömdes för mord i Högsta domstolen. Totalt görs fyra avsnitt som produceras av Podmes inhouse-avdelning.

”Jag har alltid tyckt att det här lagret saknas, det vill säga vad som händer efter gripandet av den misstänkte. Juridik och spelet i rättssalen är ohejdat spännande och dessutom säger det något om oss som människor och vårt samhälle” säger Jens Lapidus.

”Jens har en särskild förmåga att sätta enkla ord på någonting väldigt komplext. Genom att kombinera ljudupptagningar inifrån rättegången och Jens djuplodande förklaringar ges lyssnaren en unik insyn i hur en rättegång fungerar. Ett helt nytt programformat som tilltalar både true crime-publiken och den vetgirige, som vill veta vad som egentligen händer när någon döms för ett brott” säger Moa Soltanian Magnusson, som är ”head of in-house” på Podme.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share