Jenny Seth leder Musikguiden i P3

Jenny Seth blir programledare för P3-s nya musiksatsning Musikguiden i P3, som tar upp större delen av P3-s nya kvällstablå från nästa vecka.

Musikguiden ska tillsammans med en ny musikportal på P3-s hemsida fungera som lyssnarnas guide till ny musik. Under de tio sändningstimmarna i veckan blir det bland annat diskussioner med gäster i studion och en längre artistintervju i inslaget ”I Musikguidens studio”.

”P3 tar sitt uppdrag som musikkanal på allvar genom att satsa tio timmar i veckan på en modern musikjournalistisk bevakning. Jag är stolt över att vi har lyckats knyta till oss Jenny Seth, en av Sveriges tyngsta och bästa musikjournalister, som programledare” säger producenten Sara Martinsson, som ledde P3 Pop under fyra år.

Jenny Seth är förutom programledare även musikkrönikor och recensent i Aftonbladet, DJ under namnet DJ Yxa och musikredaktör i P3.

”Efter att ha skrivit om musik ett tag så känns det fantastiskt kul att äntligen få spela låtar igen och samtidigt skapa journalistiskt innehåll tillsammans med otroligt kunniga kollegor. Det är den kombinationen som är det fina med radio” säger Jenny Seth.

I redaktionen finns Kaj Kindvall, som ska göra musikspecialer, Billy Rimgard, som är redaktör för musikportalen, samt Pelle Moeld, som har i uppdrag att hitta ny svensk musik. Reportrar är Märta Myrstener (Göteborg), Sandra Mickelsson (Malmö) och Iman Hazheer (Stockholm).

Till Musikguiden flyttas P3 Lives konserter, som ibland kommer att direktsändas. P3 Live Session byter namn till Musikguiden i P3: Session och direktsänds på onsdagar. Livekonserterna kommer att sändas från Stockholm med Jonna Lee som programledare, Göteborg med Rickard Nerbe och Malmö.

På lördagar blir det Musikguiden i P3 med Christel Valsinger som ska sammanfatta nyheter från musikvärlden. I programmet medverkar kanalens musikredaktörer som utser ”Veckans bästa add” från spellistan.

Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio.

Share