Jason Diakité och Frida Lund i ny matpodd

Jason Diakité och Frida Lund. Foto: Podplay/Bauer Media.

Artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och mat- och vinprofilen Frida Lund gör en ny gemensam podd om mat för Bauer-plattformen Podplay.

I Allt vi vill laga, som har premiär på fredag, berättar Jason Diakité och Frida Lund ”allt som de vill laga – såväl i grytan som i sig själva”. Dessutom blir det samtal med gäster.

”Ambitionen har varit att göra en podd inte bara om mat och vin, utan också om oss själva. Allt vi vill laga handlar lika mycket om vad vi vill fixa i själen som vad vi vill laga till middag i helgen. Vi öppnar dörren till de där rummen inom oss själva som man helst inte besöker ensam och undersöker ämnen som berör oss” säger Frida Lund.

I första avsnittet är temat comfort food och gäst är kokboksförfattaren och programledaren Lotta Lundgren.

”I Allt vi vill laga undersöker vi vad maten och matlagningen betyder för oss, vi tittar närmare på varför vi äter det vi gör och vad som döljer sig bakom kryddorna, såserna och dryckerna. Jag och Frida lär känna varandra, våra likheter och olikheter. Eftersom vi i mångt och mycket är vad vi äter så är det också berättelsen om oss själva” säger Jason Diakité.

Allt vi vill laga produceras av Soundtelling i samarbete med Mondial och Bauer Media. Hittills är åtta avsnitt planerade. Podden släpps på fredagar på Podplay och en dag senare på andra plattformar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share