Jakob Sillén chef för SR i Mälardalen

jakobsillenRadiosportens chef Jakob Sillén blir istället ny områdeschef för Sveriges Radio i Mälardalen. Samtidigt gör SR en omorganisation.

Jakob Sillén har varit chef för Radiosporten sedan 2009 och tillträder sitt nya uppdrag 31 maj. I samband med att Jakob Sillén blir områdeschef flyttas redaktionen för Radiosporten till området Mälardalen i organisationen. Dessutom flyttas P3 Stockholm från Mälardalen till område Kultur och Samhälle.

”Jag lämnar en fullständigt fantastisk redaktion samtidigt som jag tillträder en spännande tjänst med, för mig, delvis andra perspektiv. Inför det känner jag mig både nyfiken och förväntansfull, men förstås också vemodig, så som man alltid gör när man lämnar ett jobb man trivts så bra på för något nytt och oskrivet” säger Jakob Sillén i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Innan Jakob Sillén blev chef för Radiosporten arbetade han på TT, där han var sportreporter i åtta år och sportchef mellan 2007 och 2009.

I område Mälardalen ingår Sveriges Radios verksamhet i Uppland, Västmanland, Sörmland och Gotland samt P4 Stockholm och Trafikredaktionen.

Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.

Share