Internationellt grävpris till Daniel Velasco

För andra året i rad får Sveriges Radio får ett pris i radiokategorin från den internationella organisationen IRE. Priset anses vara världens finaste pris för undersökande journalistik, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Priset delas ut vid en grävkonferens i San Francisco i slutet av juni. Det går i år till Daniel Velasco för P1-dokumentären Den fastspända flickan.

”Det är otroligt stort att få detta pris, det är ju ett av världens mest prestigefyllda pris för grävande journalistik. Nora blev också alldeles överväldigad när hon hörde detta” säger Daniel Velasco.

”För andra året i rad vinner Sveriges Radio detta internationella pris. Givetvis blir jag oerhört stolt över att Sveriges Radio år efter år kan erbjuda publiken en så enastående kvalitativ journalistik, men lika stolt och glad blir jag över att priset tilldelas just Daniel som är en oerhört skicklig journalist. En journalist som verkligen inte lämnar någontin åt slumpen utan som är oerhört noggrann och källkritisk samtidigt som han har en fantastisk förmåga att närma sig personer vilket ger de så viktiga och betydelsefulla berättelserna som dessa dokumentärer är ett exempel på” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

Förra året vanns IRE Awards radiokategori av Daniel Öhman och Rolf Stengård för Projekt Simoom.

Share