Holländare ny chef för RTL Group

berthabets

Europas största reklamradiobolag RTL Group byter ut en av sina två koncernchefer.

Anke Schäferkordt och Guillaume de Posch har sedan 2012 delat på posten som koncernchef för RTL Group. Anke Schäferkordt lämnar uppdraget på bolagets årsstämma 19 april för att koncentrera sig helt på att leda den tyska verksamheten i Mediengruppe RTL Deutschland. Hon sitter även kvar i RTL Groups styrelse.

Ny koncernchef blir Bert Habets som sedan 2008 är chef för RTL Nederland i Nederländerna. En ny VD för RTL Nederländerna ska utses före slutet av året.

RTL Group presenterade i veckan även sina ekonomiska resultat för 2016. Omsättningen steg med 3,4 procent till 6,237 miljarder euro, vilket är nytt rekord för kocnernen och den största tillväxten sedan 2010. Vinsten före skatt ökade med 3,3 procent till 1,205 miljard euro och vinstmarginalen var stabil på 19,3 procent. Tillväxten förklaras framförallt av förbättrad omsättning för den tyska verksamheten. 52,1 procent av omsättningen kommer från TV och radio, 21,2 procent från innehållsproduktion, 10,7 från digitala aktiviteter, 4,5 från ”plattformsinkomster” och 11,5 från övrigt.

RTL Group har 31 radiostationer och 60 TV-kanaler i Europa, bland annat Frankrikes största radiostation RTL.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share