Historiska händelser i ny Podplay-podd

Grafik: Podplay/Bauer Media.

Sveriges mörka minnen är namnet på en ny historiepodd från Podplay. Ämnet för podden är historiska händelser som har förändrat Sveriges historia.

Premiäravsnittet, som släpps idag, handlar om det Fersenska mordet i Stockholm 1810, då Axel von Fersen lynchades och mördades av en uppretade folkmassa. Senare avsnitt kommer bland annat att berätta om häxprocesserna i Dalarna, Ydalekatastrofen i Hälsingland, koleraepidemin i Göteborg och Yngsjömordet i Skåne.

”Vi ser i flertalet undersökningar hur just historia som poddgenre blir allt mer populärt. En av de stora drivkrafterna till varför man vill lyssna på podd, utöver att bli underhållen, är viljan att lära sig något nytt. Här är historiepoddar perfekt för att både folkbilda och underhålla. I Sveriges mörka minnen kombinerar vi detta genom att berätta om händelser från Sveriges historia på ett intressant och engagerande sätt” säger Podplays podcastchef Johanna Wiberg.

Sveriges mörka minnen släpps varje tisdag och produceras av Podplay. Producent är Oliver Bergman, berättarrösten tillhör Katarina Ewers, Ayla Karlsson står för manus och Kristoffer Folin bidrar med ljudläggning och musik.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share