Henrik Torehammar anställs av Ekot

Henrik Torehammar går från Aftonbladet till Ekot. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.

Henrik Torehammar går från Aftonbladet till Ekot.
Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.

Henrik Torehammar, som sedan 2014 varit programledare för SR-podden Det politiska spelat, anställs i Ekots digitalgrupp.

Anställningen av Henrik Torehammar, som idag jobbar på Aftonbladet, är en del av en satsning på Det politiska spelet inför valet nästa år. Tillsammans med producenter, digitalredaktörer och reportrar ska Henrik Torehammar ”vidareutveckla och förnya poddkonceptet så att det blir ännu mer aktuellt och tillgängliggörs på fler plattformar” skriver Ekot i ett pressmeddelande.

”Att få nörda ner sig i politik under ett valår är en sådan lyx. Att få göra det på Ekot, den redaktion svenska folket litar på mest är fantastiskt. Och lite läskigt. Just nu pågår det ett krig mot fakta och där spelar trovärdig nyhetsjournalistik en nyckelroll. Om jag kan vara en liten kugge i det maskineriet så kan jag dö nöjd” säger Henrik Torehammar, som börjar på Ekot 1 december.

”Det känns mycket stimulerande att få jobba tillsammans med en så erfaren programledare och politisk bevakare som Torehammar. Ekots politikgrupp kommer framöver att bli ännu mer involverad i Det politiska spelat och tillsammans kan vi utveckla konceptet för att nå en ännu större publik” säger Thomas Björkman, som är chef för Ekots politikgrupp.

Henrik Torehammar har tidigare gjort P3-programmen Brunchrapporten, som startades 2008, liksom Korrerapporten, Torehammars vecka, Torehammars supervalår och kanalens partiledarutfrågningar de två senaste valen. Dessutom gjorde han podden Kvalet inför förra valet tillsammans med Ekots Robin Olin och ledde den första upplagan av Musikhjälpen. Han utsågs till ”årets rookie” på Radiogalan 2009. På Aftonbladet är han nu sidekick i TV-programmet Aftonbladet Morgon.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share