Henrik Funke programchef för Radio Play

SBS Discovery Radios nuvarande nyhetschef Henrik Funke får den nya tjänsten som programchef för bolagets digitala plattform Radio Play.

”Om radion även i framtiden ska vara lika viktig för lyssnarna, som den är i dag, måste vi fortsätta vara innovativa och ta fram nya radioprodukter som underhåller och engagerar. Genom våra starka FM-stationer samt Radio Play fortsätter vi att vara en viktig del av lyssnarnas vardag” säger Henrik Funke i ett pressmeddelande från Radio Play.

Henrik Funke har tidigare varit morgonshowproducent, redaktionschef på Bonnier Radio samt biträdande programchef på Mix Megapol.

”Henrik har mer än 20 års erfarenhet inom radio och har alltid letat efter nya vägar att nå fram till lyssnarna. Det känns naturligt att Henrik nu får en central roll i skapandet av framtidens radioinnehåll tillsammans med SBS Discovery Radios kunniga musikchefer, programledare och nyhets- och trafikredaktion – oavsett om det konsumeras som en live radiokanal, i efterhand eller som podcast” säger Radio Plays nordiska chef Simon Gooch.

Lotta Wall, som har arbetat på nyhetsredaktionen i 13 år, blir biträdande nyhetschef och kommer som sådan att leda det dagliga nyhetsarbetet på SBS Discovery Radio.

Share