Helena Engqvist kommunikationsdirektör på SR

helenaenqvist

Helena Engqvist blir ny kommunikationsidrektör på Sveriges Radio. Hon kommer närmast från motsvarande uppdrag på Arbetsförmedlingen, där hon har ansvarat för en avdelning med cirka 70 medarbetare. Innan dess var hon presschef på Arbetsförmedlingen och presschef på Skolverket, men från början är hon journalist.

”I Helena får Sveriges Radio en kommunikationsdirektör med stor analytisk förmåga och strategiskt tänk kopplat till en nyfikenhet, ett samhällsengagemang och en direkt egen medieerfarenhet. Helena är en omvittnat bra chef som gillar att arbeta nära och i dialog med såväl avdelningens medarbetare som övriga delar av företaget. Hon är snabb och entusiasmerande” säger SR-s VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Det ska bli otroligt spännande att få jobba med att lyfta fram den trovärdiga kvalitetsjournalistik som Sveriges Radio står för. Men även de värden som Sveriges Radio står för som företag. I oroliga tider som dessa är det viktigt att skapa arenor för samtal där många röster får höras, där vi fokuserar på det som binder oss samman snarare än det som drar oss isär. Här spelar Sveriges Radio en viktig roll” säger Helena Engqvist.

Sveriges Radio har saknat en ordinarie kommunikationsdirektör sedan Helen Hellströmer slutade i april 2015 för att bli VD för fackförbundet DIK. Bo Albertsson har fungerat som tillförordnad på posten.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share