Hanna Toll blir chef för SR Väst

Hanna Toll. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Hanna Toll, som idag är chef för riksproduktionen i Göteborg, blir 1 april ny chef för Sveriges Radio område Väst. Hon ersätter Gunilla Sax som går i pension. I område Väst ingår Sveriges Radio-redaktionerna i Göteborg, P4 Sjuhärad, P4 Skaraborg och P4 Väst.

”Det här känns fantastiskt roligt. Jag känner mig hedrad över att få vara med och fortsatt stärka och utveckla område Väst. Jag ser fram emot att ta nästa utvecklingssteg och ett digitalt språng tillsammans med alla skickliga medarbetare i området. I ett allt mer föränderligt medielandskap måste vi bli valda av vår publik och lägga kraft på att utveckla vårt innehåll, linjärt och digitalt” säger Hanna Toll.

Hanna Toll började sin SR-karriär på P4 Göteborg och har sedan dess varit programledare, producent och kanalbeställare för P3 och haft flera chefsposter.

”Jag är jätteglad att Hanna Toll accepterat uppdraget som områdeschef i Väst. Det är ett viktigt jobb att tillsammans med medarbetare och kanalchefer leda Sveriges Radios verksamhet i området. Hanna har den chefs- och ledarerfarenhet som krävs i kombination med stor ambition och kunskap om ett medielandskap i förändring” säger Olov Carlsson, som är biträdande programdirektör och chef för Innehållsproduktion.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share