Guldspaden till P4 Väst-journalister

Frida Grönholm. Foto: Maria Ridderstedt/Sveriges Radio.

Guldspaden i kategorin Etermedia lokal gick i år till Frida Grönholm och Dino Jasarovic från P4 Väst. De fick priset för ”P4 Väst granskar A-traktorer” med motiveringen ”För att ha visat hur en rekordsnabb regeländring och en lucka i lagen lett till att antalet A-traktorer fördubblats med dödliga konsekvenser som följd”.

”Det känns helt otroligt! Jag är så glad och tacksam över att jag och Dino är på en så bra redaktion som P4 Väst, där ledningen och resten av redaktionen prioriterar granskningar och verkligen vill att vi ska jobba med sådant” säger Frida Grönholm.

Arbetsledarpriset Den gyllene dynamon gick till P4 Värmlands Hedvig Nilsson med motiveringen ”Föe att hon fått en hel redaktion att upptäcka små och stora gräv i vardagen och inse att allt är möjligt”.

”Jag ljuger inte när jag säger att jag är överraskad, men jag är ju otroligt glad och stolt” säger Hedvig Nilsson.

”Det är extra kul en kväll som denna att vår lokala granskning tar hem så ärofulla priser. Vi sänder 240 timmar lokal radio varje vardag, ett enormt stort åtagande och då gör det mig extra stolt att vi samtidigt mäktar med att på detta sätt granska viktiga skeenden i det lokala samhället. Ett stort och väldigt välförtjänt grattis till Frida, Dino och Hedvig!” säger SR:s VD Cilla Benkö.

Guldspaden delas sedan 1991 ut av Föreningen Grävande Journalister i samband med Grävseminariet, som i år arrangerades i Karlstad.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share