GP startar direktsänd morgonradio

Programledarna för GP:s nya dagliga livepodd Nyhetsshowen. Foto: GP.

Göteborgs-tidningen GP lanserar 24 oktober Nyhetsshowen, ett daglig morgonprogram som sänds direkt men även släpps som podd fem gånger i veckan.

Kalle Berg, som i våras lämnade Morgonpasset i P3, är ansvarig för satsningen och turas om att leda programmet med tre andra: kulturreportern Fanny Wijk, poddprofilen och komikern Ina Lundström samt journalisten Linnea Rönnqvist. I redaktionen ingår även producenten Karl Jansson, researchern Emelie Hagbard och ljudredaktören Isabella Persson.

”Vi gör en nyhetsshow! Det känns skitkul att GP satsar på det här. Jag tror verkligen att det kommer bli grymt” säger Kalle Berg, som berättar om Nyhetsshowen i en programpunkt om lokal journalistik på branschdagen Guldörat nästa torsdag.

Nyhetsshowen ska enligt ett pressmeddelande blanda nyheter och underhållning, med ”fördjupningar, förklaringar och dagliga gästspel med det viktigaste från världen, Sverige och Göteborg”.

Sändningen sker 07.00-08.30 via live-TV och som en livepodd på gp.se och i Mixlr-appen. Programmet släpps sedan som podd för efterlyssning på de stora poddplatfformarna.

GP:s redaktionella utvecklingschef Louise Skiöld Lindell säger att Nyhetsshowen är ett naturligt steg för tidningen

”Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, och vi vill naturligtvis möta det behovet. Det känns otroligt kul att bryta ny mark genom att vi som tidning gör en livesänd morgonshow. I över 150 år har vi varit bäst i Götebrog på att förmedla nyheter i text. Nu ska vi bli bäst på att göra det genom en livepodd” säger Louise Skiöld Lindell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share