Go Countrys Joakim Richardson kan vinna internationellt countrypris

Joakim Richardson. Foto: Go Country.

Joakim Richardson, som är stationschef på Go Country, har nominerats till CMA – International Country Broadcaster Award.

Pristagarna utses av internationella medlemmar av organisationen CMA (Country Music Association) tillsammans med en vald panel.

”Detta är helt fantastiskt och känns overkligt. Att CMA har nominerat mig! Större än så här kan det inte bli. Nu hoppas jag bara att fler kan få möjligheten att kunna lysna på kanalen” säger Joakim Richardson.

Go Country samarbetar sedan augusti 2021 med Viaplay Group Radio och kanalen finns med på Viaplays DAB+-nät, som hittills är utbyggt till Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Gävle. Go Country hörs även på 107,9 MHz i Stockholm och online på ilikeradio.se.

”Countrymusiken är en underskattad genre i Sverige, men de som hittar den blir ofta helt förälskade i musiken. Jag är mycket stolt över vårt samarbete med Go Country och möjligheten att få ha med kanalen bland våra digitala kanaler. Nu hoppas jag bara att politikerna förstår vikten av att få fart på DAB+ och ger oss förutsättningarna för att vi ska kunna öka mångfalden i svensk radio – i hela landet” säger Christer Modig, som är vice president för Viaplay Group Radio.

Joakim Richardson har nyligen även fått uppdraget att sköta musikvalet på Go Countrys danska motsvarighet Mycountry, som ägs av Jysk Fynske Medier.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share