Glyn Jones till fullsatt Radiopuls

Radioseminariet Radiopuls på onsdag blir fullsatt, meddelar arrangören Teracom som även avslöjar att Glyn Jones från den brittiska multiplexoperatören Digital One blir en av talarna.

Glyn Jones pratar om Digital Ones historia och vad som händer i Storbritannien just nu. Simon Mason från Teracoms brittiska motsvarighet Arqiva ger sin syn på hur framtidens radiodistribution bör planeras.

Sedan tidigare är det även klart att Øvyind Christensen från norska kulturdepartementet kommer för att berätta om beslutet att släcka ned de nationella FM-sändningarna i Norge senast 2019. Boris Lochthofen från det tyska radiobolaget Regiocast bidrar med senaste nytt om den tyska lanseringen av digitalradio i augusti. Dessutom presenterar Anders Lithner från TNS Sifo nya siffror som visar hur radion står sig i konkurrensen med nya musiktjänster som Spotify. Seminariet, som ännu en gång leds av Thomas Ritter, avslutas med en frågestund.

I anslutning till seminariet visar Volvo, SAAB, BMW och Fraunhofer digitalradioutrustade bilar och Hifi-Klubben och norska Pinell ställer ut digitala radiomottagare.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share