Gert Fylking-idé kan bli digital MTG-station

Det kan bli en omstart av talkanalen Radio 1 när digitalradion byggs ut. Det bekräftar MTG Radios VD Christer Modig. MTG Radio har fått totalt elva rikstäckande tillstånd och ett av dem är för Radio 1.

”Vi är övertygade om att ett innehåll som är unikt är det som kommer att dra folk till digitalradion. Vi har tre kanaler som kanske är lite annorlunda för reklamradion” säger MTG Radios VD Christer Modig.

Anledningen till att Radio 1 lades ned var att processen kring digitalradion drog ut på tiden och att MTG Radio tvingades till besparingar på grund av att NRJ gick över till att samarbeta med SBS.

”Det var ett bra tillfälle att starta Radio 1 i Stockholm 2011 och sedan var tanken att komma ut i landet 2012-2013. Sedan drog besluten kring digitalradion ut på tiden, men vi hoppades ändå på en start 2014. Då kom NRJ-affären och när jag kom tillbaka till MTG Radio blev jag tvungen att prioritera och ta det jobbiga beslutet att lägga ned Radio 1. Vi lärde oss mycket med Radio 1 och kan starta upp den igen” säger Christer Modig.

Vid sidan av Radio 1 kan det även bli en sportradiokanal i samarbete med Viasat Sport.

”Vi har en hel del sporträttigheter i huset som kan uttnytjas för radio. Sommar-OS 2016 kan kanske vara en startpunkt. ESPN har lyckats mycket bra med att locka lyssnare till sina digitala satellitradiosändningar i USA” säger Christer Modig.

En tredje ny radiostation kan bli Bilradion, som bland annat riktar sig till yrkeschaufförer.

”Bilradion för tankarna tillbaka till det som Sveriges Radio gjorde i programmet Hej trafikant. Trafikinformation blandat med bra musik och konstant kontakt med yrkeschaufförer och trafikanter” säger Christer Modig.

Idén till Bilradion kommer från MTG-medarbetaren Gert Fylking, som enligt Christer Modig skulle kunna vara en del av kanalen.

De övriga tillstånden som MTG Radio har är för de existerande FM-kanalerna Rix FM, Bandit Rock och Lugna Favoriter, de digitala kanalerna Power Hit Radio, Svenska Favoriter och Indie 100 samt de nya kanalerna Retro och Malung Forever (dansbandsmusik).

Share