Gamer och Systrar nominerade till Stora Journalistpriset

Ylva Lindgren och Emelie Rosén. Foto: Stora Journalistpriset.

Ekot-reportern Emelie Rosén och P1 Dokumentär-producenten Ylva Lindgren har nominerats till Stora Journalistpriset i kategorin årets berättare för serien Gamer. Juryns motivering lyder ”När föräldrar och myndigheter lämnar walk over, vågar hon konfrontera mörkret i gaminggenerationens värld”.

”Det känns enormt. Granskningen började efter att barn och unga bett om hjälp att få vuxenvärlden att lyssna. Att se hur människor både lyssnat, tagit till sig, se hur många diskussioner det lett till och så nu dessutom få den här typen av erkännande känns oerhört hedrande” säger Emelie Rosén

”Jag är stolt och tacksam över att få jobba tillsammans med så oerhört kompetenta kollegor. Ylva Lindgren är en fantastisk producent, med ett absolut gehör för radiomediet. Dessutom har min chef och arbetsledare Lisa Helgessons insatser varit ovärderliga” fortsätter Emelie Rosén.

”Det är så klart jätteroligt och stort att Emeli och jag är nominerade bland så många andra skickliga berättare. Extra roligt är det ju att en serie om unga och spelvärlden har landat så väl både bland de som själva spelar och bland vuxna, som ofta inte har någon koll på hur den här världen funkar eller vet vad som kan gömma sig där” säger Ylva Lindgren.

I kategorin årets förnyare har Michael Verdicchio och Meli Petersson Ellafi på Göteborgs-Posten nominerats för podden Systrar. Juryns motivering lyder ”De unga utnyttjade flickorna träder fram i ett nytt ljus där de vägrar att skämmas. De är medskapare, konfronterar förövare och bryter tabun”.

Internationell gäst vid Stora Journalistpriset-utdelningen, som sänds 19 november, blir Michael Barbaro, som är programledare för New York Times-podden The Daily.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share