Fem SR-granskningar nominerade till Guldspaden

Illustration: Föreningen Grävande Journalister.

Fem granskningar från Sveriges Radio har vinstchans när Föreningen Grävande Journalister delar ut sitt pris Guldspaden i Gävle 22-23 mars. Däremot står SVT bakom alla nomineringarna i kategorin Etermedia riks nyheter.

Till årets omgång har det kommit in rekordmånga bidrag i kategorin Etermedia lokal.

”I klassen Etermedia lokal har rekordmånga bidrag lämnats in, liksom i kategorin Mindre dagstidning och nivån är så hög att vi valt att nominera fler än de vanliga tre. Samma sak i kategorierna Storstadstidning och Etermedia riks dokumentär” säger juryns sammankallande Kicki Hultin.

Till Etermedia lokal har Petra Levinson och Markus Engberg på P4 Jönköping nominerats för Tovefallet: Tingsrättens misstag i livstidsdomen, Amanda Moln på P4 Värmland för Glampingen och strandskyddet – lyxtält var svartbyggen och Malin Holmberg på P4 Örebro för Spa, vin och presenter – kommunala bolaget med hemlig representationspolicy.

I kategorin Etermedia riks dokumentär har Josephine Freje och Sophia Djiobaridis på Kaliber nominerats för Den vilda aveln. Slutligen har studenter vid JMG fått en nominering till Studentspaden för granskningen Misstagen som sänkte Ringhals, som sänds i P4 Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share